SAP
flow-image

Bekjempe markedsforstyrrelser med Agile Sales Performance Management (spm)

Denne rapporten er publisert av SAP

Salgsorganisasjoner stoler på deres evne til å identifisere og belønne talent med toppresultater, men evnen deres til å planlegge og levere provisjoner og kompensasjonsplaner raskt og nøyaktig blir ofte veldig kompliserte i realitetene av å administrere en stor salgsstyrke. Motivere og kompensere et stort salgsteam kan kreve flere valutaer, jobbe med ulike systemer og prosesser, og er ofte preget av manglende evne til å måle effekten.Bli med oss for en interaktiv økt for å forstå forretningsverdien av Salgsytelsehåndtering og hvordan det kan hjelpe bedriften din med å få et konkurransefortrinn, få høre fra Zoetis på sin reise med SAP Compensation Management og bygge opp profesjonelle nettverk med jevnaldrende med felles interesse for salgsytelsehåndtering.

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier Markedsførings analyser, Markedsførings strategi, Kundeanalyser, Kundeforhold, Forbrukeranalyser, Data-mining, Digital markedsføring, Online markedsføring, Datadrevet markedsføring, Målretting, Display-reklamering, Innholdsmarkedsføring, Strategisk markedsføring, Responsivt design, Måling, Multi-kanal markedsføring, Web-konvertering